top of page

Corona-nieuws

FysioConsult is open voor fysiotherapiebehandelingen. In verband met het coronavirus volgen we diverse protocollen. Ook vinden er behandelingen plaats via video- of telefonisch consult.

 

Fysieke behandelingen op de praktijk vinden plaats met in acht neming van de gestelde maatregelen & eisen. Uw fysiotherapeut overlegd met u op over uw behandeling en wat er voor u op dit moment nodig is.

Twijfelt u, bent u nog niet teruggebeld of heeft u vragen over uw behandeling?

 

Bel of vul onderstaand contactformulier in. Wij helpen u graag!

Fysiotherapie & corona-revalidatie

De basisverzekering wordt uitgebreid voor mensen die ernstig ziek zijn geweest als gevolg van het coronavirus.

Voormalig coronapatiënten hebben na het doorlopen van de bekende symptomen soms ook nog te maken met langdurige klachten, zoals:

  • Vermoeidheid en conditieverlies

  • Verlies in spierkracht

  • Benauwdheid

Dit klachtenbeeld geldt voor een groep patiënten die in het ziekenhuis hebben gelegen of thuis ernstig ziek zijn geweest. Zij zijn door het virus soms zo verzwakt dat fysiotherapie noodzakelijk is om weer op kracht te komen.

Alle ex-coronapatiënten die op de reguliere ziekenhuisafdeling hebben gelegen of thuis ernstig ziek zijn geweest komen in aanmerking voor de ruimere dekking van de basisverzekering. Voor IC-patiënten is er een ander revalidatietraject, die overigens ook wordt gedekt door de ziektekostenpolis. 

Bij post-coronazorg is het wel belangrijk dat er eerst een indicatie wordt gedaan door een huisarts of een andere arts, zoals een longarts. De zorg is bedoeld voor mensen die langdurig klachten ondervinden, zoals vermoeidheid of benauwdheid. Bij FysioConsult maken we na een specifieke corona-intake een voor u op maat gemaakt plan.

Afmelden in verband met corona of corona-verschijnselen

We dagelijks de ontwikkelingen en nemen, waar nodig, maatregelen. Houd daarom ook onze site goed in de gaten. We vragen je begrip en ook je medewerking. Heb je milde klachten (verkouden of verhoging tot 38 graden)? Ben je in een risicogebied geweest of op een plek met veel besmettingen? Of ben je in contact geweest met een patiënt met het Corona-virus? Dan vragen we je om niet naar een locatie van FysioConsult te komen en telefonisch contact met ons op te nemen.

Indien je niet naar de praktijk kunt komen, is persoonlijke online fysiotherapie ook mogelijk (telefonisch of via beeldbellen).

Wanneer je een gemaakte afspraak wil afzeggen of verplaatsen dan kan dit telefonisch op werkdagen tussen 8.30 - 17.00 uur of buiten kantoortijden via info@fysioconsult.nl

Afspraken die niet of binnen 24 uur voor de afspraak worden afgezegd, worden in rekening gebracht.

E-Health

Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten hebben veel ervaring met online begeleiding. Aan de hand van een online consult worden uw klachten besproken en wordt er advies gegeven hoe u het beste om kunt gaan met uw klachten.

bottom of page