Fysiotherapie

Hier lees je meer over onze diverse specialisaties en behandeltechnieken.

Kaakfysiotherapie 

Medical taping 

Dry Needling

Bedrijfsfysiotherapie (arbeidstherapeut)

Medische fitness

Kaak Fysiotherapie 

 

Doel van behandeling bij de orofaciaal fysiotherapeut is u beter te laten functioneren zodat u weer zonder klachten kunt eten, praten, lachen, zingen dat u hoofdpijnvrij wordt of klachten rond duizeligheid verdwijnen. Het behandelprogramma bestaat uit goede begeleiding met advisering over houding en beweging, oefeningen en specifieke behandeltechnieken om de spieren en gewrichten beter te kunnen laten bewegen.

De effecten van de behandeling zijn vaak snel merkbaar. U voelt op korte termijn een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van de klacht.

 

Vergoeding

 

Orofaciale fysiotherapie zit voor personen tot 18 jaar in het basispakket van de zorgverzekering. Boven de 18 jaar is een aanvullende verzekering fysiotherapie nodig om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Vraag hiernaar bij uw zorgverzekeraar. U kunt zonder verwijzing behandeld worden door de orofaciaal fysiotherapeut.

De beroepsvereniging NVOF stelt hoge eisen aan de kennis en kunde van haar leden. Zo is er onder meer een actueel programma voor verplichte na- en bijscholing.

Eerste keer naar de kaakfysiotherapeut ?

Download dan hier de vragenlijst. U kunt deze ingevuld naar ons mailen of meenemen naar uw eerste afspraak.

 

Medical taping

 

Medical Taping maakt gebruik van elastische tape. Deze tape ondersteunt weefsels en gewrichten in hun functioneren. De bewegingsvrijheid en de doorbloeding van het weefsel blijven intact. Het Medical Taping Concept stelt u in staat op een geheel natuurlijke wijze te bewegen. En terwijl u sport of werkt, werkt uw lichaam zelf aan het herstel.

 

Medical Taping is geschikt voor de behandeling van zeer uiteenlopende klachten:

 

 • slappe spieren op spanning brengen;

 • gespannen spieren rust geven;

 • spieren beschermen tegen overbelasting;

 • gewrichten beschermen;

 • pijn dempen;

 • ontstekingen reduceren;

 • lichaamshouding corrigeren;

 • lymfeoedeem verminderen

Hooikoorts

Ongeveer 20% van de Nederlandse bevolking heeft last van hooikoortsklachten. Deze klachten beginnen vaak in de lente door het stuifmeel van bomen, grassen en planten. Het menselijk lichaam vormt automatisch antistoffen tegen stuifmeel, maar bij iemand die last heeft van hooikoorts reageert het lichaam heel heftig. Het afweermechanisme reageert sterk waardoor de slijmvliezen veel meer slijm gaan produceren hetgeen een reeks van klachten veroorzaakt zoals een loopneus, niezen, verstopte neus, branderige- of traanogen. Zelfs vermoeidheid en koorts zijn vaak gehoorde problemen. Het komt soms voor dat mensen het hele jaar door last hebben van hooikoorts.

 

Binnen het Medical Taping Concept bestaat een tapetoepassing die de hooikoortsklachten sterk kan verminderen of zelfs ervoor kan zorgen dat iemand klachtenvrij het seizoen doorkomt. De resultaten zijn spectaculair en het is een gemiste kans om deze tapemethode niet toe te passen bij iemand met hooikoorts.

 

Hoe kan Medical Taping bij hooikoorts werken?

Net zoals door een bindweefselmassage invloed kan worden uitgeoefend op segmentale relaties binnen het lichaam, heeft een behandeling met CureTape® ook effect op de segmentale structuren met als voordeel dat tapen een 24- uurs behandelmethode is.

 

De behandelmethode voor tapen bij C.O.P.D.- en bij hooikoorts-patiënten komen met elkaar overeen omdat beide keren de uitwerking van de tape, via de segmentale relatie van de huid waarover de tape wordt aangelegd, met de pleurae, bronchiën en longen verloopt.

 

Na één keer tapen is er sprake van een nawerking gedurende een kortere of langere periode (meerdere weken). Bij chronische klachten kan de tape opnieuw gezet worden. C.O.P.D. patiënten geven aan dat ze over meer longinhoud beschikken en dat ze minder medicijnen nodig hebben.

Kosten hooikoorts tape

Voor Medical Taping bij FysioChiro betaald u, als bestaande client, 5 euro -per keer-  voor de tape of u neemt zelf een rol CureTape® mee. 

Bent u niet aanvullend verzekerd of komt u voor het eerst, dan bedraagt de tape-sessie 36 euro inclusief de tape.

Dry Needling 

 

Dry needling is een efficiente behandelmethode van spier problematiek en kan worden toegepast ter aanvulling op de fysiotherapeutische behandeling. Dry needling omvat het inbrengen van een droge naald in de aangedane spieren/ triggerpoints.

De gespecialiseerde therapeut prikt de trigger point aan met een dunne naald. Hierdoor wordt een reflex opgewekt; de spier zal zich kort samentrekken en daarna ontspannen. Vervolgens kan er gewerkt worden aan de mobiliteit van de gewrichten, verbeteren van kracht, coordinatie en het optimaliseren van trainingsresultaten. Het concept is gebaseerd op anatomische en neurofysiologische principes en is geen klassieke acupunctuur.

Bedrijfsfysiotherapie (arbeidstherapeut)

 

`Voorkomen is beter dan genezen` zegt het spreekwoord. Waarom dan ook niet in een vroeg stadium aan de slag met de gezondheid van uw werknemers?

Uw werknemers zijn uw belangrijkste kapitaal! In uw organisatie draait het om vitale en capabele mensen. Daarom investeert u ook in de juiste trainingen en opleidingen. Zodat iedereen het werk goed aankan en optimaal presteert.

Een goede gezondheid, zowel mentaal als fysiek, is daarbij een eerste vereiste. Toch houdt lang niet iedereen zich actief met zijn of haar gezondheid bezig. Vaak komt men pas in actie als het mis gaat. Deze passieve houding kan leiden tot productiviteitsverlies en zelfs langdurige uitval. Door het stimuleren van een actieve houding is dus veel winst te boeken.


Onze bedrijfsfysiotherapeute is een specialist op dit gebied. Ze houdt zich bezig (op de werkplek) met arbeidsgerelateerde klachten en het oplossen van vraagstukken. Deze kunnen gelegen zijn op het gebied van:

 

 • Verzuimproblematiek

 • Werkplekinrichting

 • Reïntegratie

 • Fysieke belasting

 • Klachten die veel voorkomen zijn o.a. nek-, lage rug-, en schouder/armklachten, CANS (RSI), zwangerschapsgerelateerde klachten, burn-out en stress.

Voor direct advies neem contact op via anouschka@fysioconsult.nl

Medische Fitness

 

Het doel van de trainingen kan zijn:

 • Verminderen van lichamelijke klachten

 • Preventie, het voorkomen van klachten

 • Verbeteren van conditie, spierkracht en lenigheid

 • Behouden van herwonnen functies na een fysiotherapeutische behandeling.

Deze training is met name ook geschikt voor als u zich moet voorbereiden op een operatie of als u een operatie heeft ondergaan.

Middels cardio- en krachtapparatuur kan er gewerkt worden aan uw persoonlijke fitheid. Een persoonlijk opgesteld trainingsschema geeft u de mogelijkheid om de vooruitgang te zien die u tijdens de trainingen boekt. 

 

Onder toezicht van een fysiotherapeut is de kans op blessures minimaal en heeft u te allen tijde feedback op de geboekte resultaten.