top of page

Fysiotherapie

Original on Transparent.png

Soms is bewegen niet vanzelfsprekend. Je lichaam doet pijn of werkt niet (meer) zoals je gewend bent. Misschien kan fysiotherapie dan helpen. Fysiotherapie voorkomt, verhelpt en vermindert lichamelijke klachten en zorgt dat jij optimaal kunt (blijven) bewegen.

De fysiotherapeut is de expert in houding en beweging. Hij helpt je bij het voorkomen, verhelpen of verminderen van je lichamelijke klachten en zorgt ervoor dat je weer optimaal kunt bewegen. De zorg van een fysiotherapeut past bij jouw persoonlijke situatie en is gericht op het doel dat jij wilt bereiken. 

Sportblessure
Fysiotherapeut
Beenblessure

 

Je kunt voor informatie, advies en behandeling terecht bij een fysiotherapeut als je:
 

  • blessures of pijnklachten hebt, bijvoorbeeld in je armen, benen, schouders of rug

  • vanwege een (chronische) aandoening medische begeleiding nodig hebt bij beweegzorg

  • na een operatie of ongeval moet revalideren of vóór een operatie conditie moet opbouwen

 

Fysiotherapie zorgt ervoor dat je sneller herstelt en zo goed mogelijk kunt (blijven) bewegen.

Met de meeste klachten kun je terecht bij een algemeen fysiotherapeut. Voor specifieke klachten of aandoeningen zijn er gespecialiseerde fysiotherapeuten. De fysiotherapeut is opgeleid om een goede diagnose te stellen. Wanneer deze gespecialiseerde fysiotherapeut twijfelt dan verwijst hij of zij je door naar een (huis)arts. 

In de meeste gevallen kun je direct bij een fysiotherapeut terecht. Je hoeft dus niet eerst naar de huisarts. Je kunt meteen contact opnemen met een fysiotherapeut. Soms heb je wel een verwijzing nodig, bijvoorbeeld als je naar een fysiotherapeut gaat voor een aandoening die op de ‘chronische lijst’ staat.

bottom of page