top of page

Medical Taping

Medical Taping ondersteunt weefsels en gewrichten in hun functioneren. Medical Tape is een elastische tape daardoor blijven de bewegingsvrijheid en de doorbloeding van het weefsel intact. Het Medical Taping Concept stelt je in staat op een geheel natuurlijke wijze te bewegen en terwijl je sport of werkt, werkt jouw lichaam zelf aan het herstel.

 

Medical Taping is geschikt voor de behandeling van zeer uiteenlopende klachten:

 

  • Slappe spieren op spanning brengen

  • Gespannen spieren rust geven

  • Spieren beschermen tegen overbelasting

  • Gewrichten beschermen

  • Pijn dempen

  • Ontstekingen reduceren

  • Lichaamshouding corrigeren

  • Lymfeoedeem verminderen

  • Hooikoortsklachten verminderen

Hooikoorts

Ongeveer 20% van de Nederlandse bevolking heeft last van hooikoortsklachten. Deze klachten beginnen vaak in de lente door het stuifmeel van bomen, grassen en planten. Het menselijk lichaam vormt automatisch antistoffen tegen stuifmeel, maar bij iemand die last heeft van hooikoorts reageert het lichaam heel heftig. Het afweermechanisme reageert sterk waardoor de slijmvliezen veel meer slijm gaan produceren hetgeen een reeks van klachten veroorzaakt zoals een loopneus, niezen, verstopte neus, branderige- of traanogen. 

 

Binnen het Medical Taping Concept bestaat een tapetoepassing die de hooikoortsklachten sterk kan verminderen of zelfs ervoor kan zorgen dat iemand klachtenvrij het seizoen doorkomt. De resultaten zijn spectaculair en het is een gemiste kans om deze tapemethode niet toe te passen bij iemand met hooikoorts.

 

Hoe kan Medical Taping bij hooikoorts werken?
Net zoals door een bindweefselmassage invloed kan worden uitgeoefend op segmentale relaties binnen het lichaam, heeft een behandeling met CureTape® ook effect op de segmentale structuren met als voordeel dat tapen een 24- uurs behandelmethode is.

Original on Transparent.png
Child Fysiotherapie
Vergoeding

Medical Taping wordt gebruikt als aanvulling op een fysiotherapeutische behandeling. Je consult valt dus onder de reguliere fysiotherapie en wordt dus vergoed door je zorgverzekeraar als je hiervoor aanvullend verzekerd bent. Wij rekenen alleen een eigen bijdrage van € 5,00 per consult voor het gebruik van de tape, maar je mag ook zelf een rol CureTape® meenemen dan wordt er geen eigen bijdrage in rekening gebracht.

Ben je niet aanvullend verzekerd voor fysiotherapie? Klik hier voor onze behandeltarieven.
Indien je niet aanvullend verzekerd bent rekenen wij geen eigen bijdrage voor de Medical Tape.

bottom of page