top of page

Orofaciale fysiotherapie

(Kaakfysiotherapie)

De orofaciaal therapeut is een algemeen fysiotherapeut die ook uitgebreid is geschoold op het gebied van het bewegen van de kaak. Het doel van behandeling bij de orofaciaal fysiotherapeut is je beter te laten functioneren zodat je weer zonder klachten kunt eten, praten, lachen en zingen. De behandeling is erop gericht dat je hoofdpijnvrij wordt en/of klachten rond duizeligheid verdwijnen.

 

Het behandelprogramma van de kaakfysiotherapeut bestaat uit goede begeleiding met advisering over houding en beweging, oefeningen en specifieke behandeltechnieken om de spieren en gewrichten beter te kunnen laten bewegen.​ De effecten van de behandeling zijn vaak snel merkbaar. Je voelt op korte termijn een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van de klacht.

 

Original on Transparent.png
Image by Maria Lysenko
Vergoeding

(Orofaciale) fysiotherapie zit voor personen tot 18 jaar in het basispakket van de zorgverzekering. Boven de 18 jaar is een aanvullende verzekering fysiotherapie nodig om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Vraag hiernaar bij je zorgverzekeraar of betaal particulier.
Klik hier voor onze behandeltarieven.

 

Je kunt zonder verwijzing behandeld worden door de orofaciaal fysiotherapeut. 

bottom of page