top of page
Zwangerschap

ZwangerFit®-consult

Fit blijven tijdens je zwangerschap? Weer snel in vorm na de bevalling, maar nog niet klaar voor je eigen sport of de sportschool? Dan is het NVFB-ZwangerFit® consult bij FysioChiro echt iets voor jou!

Dit consult is een eigentijdse bron van informatie voor de zwangere en de pas bevallen vrouw. In deze vernieuwde opzet van zwangerschapsbegeleiding is de jarenlange ervaring op het gebied van de zwangerschapsgym gebundeld met de laatste inzichten over peripartum bekkenpijn en de kennis van de bekkenbodem(dys)functies.


De consulten kunnen bestaan uit

 

- Low impact aerobics, spierversterking en coördinatieoefeningen. Er is speciale aandacht voor de spieren die tijdens de zwangerschap van groot belang zijn.

- Theorie over diverse onderwerpen rondom de zwangerschap, de bevalling en de nazorg.  Er wordt aandacht gegeven aan houding- en bewegingsadviezen, het bekken, bekkenbodemspieren, tiltechnieken en ademhalingstechnieken.

- Een combinatie van bovenstaande. Wij inventariseren tijdens onze eerste ontmoeting waar de behoefte ligt.

 

ZwangerFit® is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, waaruit blijkt dat preventief werken aan een zo goed mogelijke conditie, spierkracht, stabilisatie en coördinatie van positieve invloed kan zijn op het voorkomen of het herstel van bekken- of bekkenbodemklachten, zoals bekkenpijn en urineverlies, tijdens de zwangerschap en/of na de bevalling. Onder leiding van onze deskundige kan er ook op een verantwoorde manier worden getraind en het resultaat zal er zijn: een fit en gezond lijf dat de periode tijdens en na de zwangerschap aankan.

Kosten consult

Via uw verzekering (vraag ons naar de voorwaarden) of 55 euro per uur. 


Ben je enthousiast en wil je meer weten over dit consult?  Je kunt ons telefonisch bereiken via 070-3000041 of via de email zwangerfit@fysiochiro.nl

 

 

Zwangerschapsmassage

Tijdens de zwangerschap is het goed en fijn om wat extra aandacht aan jezelf en je lichaam te geven. Een zwangerschap is

namelijk heel mooi en bijzonder maar ook zwaar. 

Een massage kan lichamelijke klachten tijdens de zwangerschap verlichten maar ook geestelijke en emotionele spanningen die je als aanstaande moeder mogelijk ervaart verminderen. Dit komt omdat tijdens een massage de spieren soepeler worden, afvalstoffen afgevoerd worden, de ademhaling wordt dieper en het hoofd komt even helemaal tot rust. Het lichaam kan zich herstellen. Door de ontspanning die voortkomt uit de massage kan de zwangerschap bewuster en intenser ervaren worden. Ook jouw baby geniet van de massage en de ontspanning van zijn moeder. Moeders voelen hun kind vaak reageren tijdens de massage.

 

 Uit onderzoek is gebleken dat zwangerschapsmassage onder meer de volgende positieve effecten heeft:

  • beter slapen

  • minder rugpijn

  • minder aanmaak van stresshormonen

  • minder complicaties tijdens de bevalling

 

De massage

De massage is geschikt vanaf 3 maanden zwangerschap tot aan de bevalling. De zwangerschapsmassage duurt ongeveer 60 minuten, inclusief 10 minuten voor binnenkomen en rustig afsluiten.

 

Kosten zwangerschapsmassage 

 

60 minuten 60 euro per uur

Ben je enthousiast en wil je meer weten over dit consult?  Je kunt ons telefonisch bereiken via 070-3000041 of via de email zwangerfit@fysiochiro.nl

bottom of page